Spontaan op 2 cilinders

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Suzuki
Merk
Suzuki
Model
Ignis
Type
TYPE RG - RM
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
3551
Gepost: 22-11-2012 12:56
Professional

NiekG

1e autotechnicus en APK keurmeester
Dealer

Lid sinds: 12-11-2012
6 bijdragen

Hallo,

ik heb hier een suzuki ignis sport 1.5 m15a

de klacht van deze auto is dat de motor spontaan op 2 cilinders gaat lopen. dit houdt een tijdje aan, enkele km's. daarna gaat hij spontaan weer over op 4.  de ene rit blijft hij op 4 lopen, en de andere rit vallen er na enkele km's 2 cilinders uit, zo lijkt de motor te lopen. (stinkt dan ook ontzettend) is dit een bekende klacht? bijvoorbeeld bobine's die wel eens stukgaan etc. bougie's (iridium) zitten er nu 70.000 in.

laatst brandstoffilter in de tank vervangen, dit ging eigenlijk toevallig een tijd goed tot paar dagen terug, toen begon hetzelfde weer. 

ik hoor graag van jullie
 

Gemeten

heeft er wel foutcode p0420 inzitten, katalysator efficiency onder grenswaarde. lambdasensoren gecontroleerd en ik zie de 2e sensor achter de kat meependelen met de eerste met het gasgeven. zou dit er iets mee te maken kunnen hebben?

Foutcodes

p0420

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.