Schommelend toerental bij gas loslaten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Suzuki
Merk
Suzuki
Model
Swift
Type
TYPE SF
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996/8
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
6643
Gepost: 24-11-2013 15:45
Professional

TimW

Lid sinds: 18-11-2013
4 bijdragen

In mijn suzuki swift (1.0 '96) heb ik sinds ik gelast heb een probleem in de auto zitten. Bij het lassen heb ik uiteraard de massakabel losgehaald, maar sindsdien schommelt het toerental tussen de 800 toeren en 2000. Hij schommelt ongeveer vier keer, om vervolgens terug te vallen naar het stationair toerental. Ik kan zien dat de Idle Speed controle de gashendel bediend. De vraag is alleen, waar reageert de ISC op?
Ten einde de oplossing te vinden heb ik de volgende dingen al geprobeerd:

ISC (idle speed controle) vervangen -> Gedaan maar heeft geen verschil gemaakt.

Gasklepsensor vervangen -> ik kan geen nieuwe gasklepsensor vinden, maar middels mijn multimeter heb ik het Ohm's uitgemeten. Hij loopt netjes op tussen de 20 en 3500 Ohm bij volledige openstand. Er zitten geen dode plekken in.

ISC Relais vervangen -> Het ISC relais het zelfde als het relais ernaast. Ik heb ze omgewisseld maar dit maakte geen verschil.

Auto uitlezen -> Voor zover dit mogelijk was bij deze auto, gaf hij geen foutcodes (geen OBD, maar via het dashboardlampje).

Vacuum control getest -> Onbelast kun je er niet doorheen blazen, zodra er stroom op staat wel. Werkt volgens mij naar behoren.

Ik ben op een punt gekomen dat ik denk dat de MAP sensor of computer niet goed werkt. De map sensor zou ik nog kunnen testen, maar ik heb geen vacuumpomp.

Heeft iemand nog andere opties? Hoe kan ik uitsluiten dat de computer niet beschadigd is en de ISC verkeerd aanstuurt?
 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.