Wissen van foutcode in ABS computer lukt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Suzuki
Merk
Suzuki
Model
Swift
Type
TYPE RS
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/10
Brandstof
Benzine
Reacties
29
Bekeken
1104
Gepost: 21-07-2016 10:56
Professional

tom027

Lid sinds: 13-07-2009
27 bijdragen

Hallo,

 

Ik heb een Suzuki Swift met een ABS/ESP storing. Met onze Bosch KTS is de ABS computer niet uit te lezen dus zijn we met de auto naar een ander bedrijf gegaan met een Launch tester. Deze kon de foutcode wel uitlezen. De fout zat hem in de wielsensor rechts achter, deze hebben we vervangen en zijn daarna terug gegaan om de foutcode te wissen. Dit wilde niet lukken. Met de Launch kon ik wel de meetwaarden uitlezen en alle 4 de wielsnelheden lijken goed te zijn (dus rechts achter ook)

Het vreemde is dat de Launch de foutcode niet gewist krijg. Daarmee bedoel ik dus dat het wissen opzich niet lukt. Normaal zou (ook een permanente fout) eerst gewist worden en daarna meteen weer terug komen. Maar er wordt al een fout gemeld met het wissen. 

We hebben geprobeerd de foutcode te wissen met Jive-Line, bij de dealer en hebben de ABS module opgestuurd naar AC-tronics. Deze geven allemaal hetzelfde aan; de foutcode krijgen we niet gewist.

Ik heb diegene van Jive-Line aan de telefoon gehad en hij vertelde mij dat hun de fout niet gewist kregen omdat de ABS module dat niet toeliet. Zoiets als wanneer de motor loopt je de foutcodes ook niet kunt wissen, maar nu konden ze niet zien waarom de computer dit niet toeliet.

 

Nu lopen we dus vast, we hebben ook geprobeerd om gewoon een flink stuk te rijden zodat de ABS module de fout er zelf uit gooit maar ook dit lukt niet.

Mvg 

Luc

Gemeten

-Foutcode weet ik niet precies, in ieder geval wielsensor RA onderbroken -Wielsnelheden

Uitgelezen met

Launch

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen