4x4 aandrijving werkt niet goed

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Suzuki
Merk
Suzuki
Model
Vitara
Type
TYPE SE/SV
Uitvoering
1.6 JX
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
15
Bekeken
356
Gepost: 31-01-2022 16:03
Professional

MadO

Diagnosetechnicus
ND Autoservice
Anders/Overig

Lid sinds: 10-02-2021
22 bijdragen

Goedemiddag allemaal,

Hoop dat iemand van jullie mij kan helpen. Vorige week een Suzuki Vitara binnen geregen met het probleem dat de auto zich vast vreet op het moment dat 4x4 ingeschakeld is en de stuur helemaal ingedraaid is (links of recht maakt niet uit).

Toen ik hier weg wilde rijden kon ik gelijk merken van de klant bedoelde. Staat de tussen bak in 2wd is er niets aan de hand. Zodra je 4x4 inschakelt merk je dat er veel weerstand is maar rechtuit rijden gaat nog wel, als je een bocht moet maken is het gebeurd. Je voelt dan dat er iets is wat de auto tegen houdt.

Wat wij gedaan hebben is automatische vrijloop los gehaald, nagekeken en goed ingevet (vrijlopen zijn goed en werken zo als het hoort). Olie tussen bak ververst. Auto is 3D uitgelijnd.

Als je de auto op de brug laat lopen en schakelt 4x4 in is er niets aan de hand. Ook als je stuurt blijven de wielen draaien. en ook als je met hand tussenas draait voel je geen weerstand en beide voorwielen beginnen gelijk te draaien.

Ik hoop dat iemand hier zo iets meegemaakt heeft.

 

Bijgewerkt door MadO op 31-01-2022 16:03
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.