Loopt te hard stationair

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Suzuki
Merk
Suzuki
Model
Vitara
Type
TYPE SE/SV
Uitvoering
-
Bouwjaar
1989
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
4373
Gepost: 15-05-2003 20:32
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Probleem met deze auto is al zeer lange tijd aanwezig, maar werd niet als irritant ervaren.Motor loopt eerste minuut vrij hard sationair bij koude start, ong.2000 toeren.Na die halve minuut loopt hij 1300 a 1400 toeren.Maar soms ook gewoon 850.

Echter de klant van ons heeft nadat de motor vast was gelopen zelf een andere motor opgascharreld en ook zelf inlaten bouwen bij een kennis.Alles is overgebouwd e wat blijkt: de motor loopt nog steeds veel te hard stationair en nu wordt ons gevraagd er eens naar te kijken.

Het lijkt natuurlijk op een soort choke die blijft hangen, maar het is een injectiemotor en er zijn geen foutkodes.(kan zo uitgelezen worden ).Wel constateren we een veel te rijk mengsel en lijkt er ook teveel benzine ingespoten te worden.

Heeft iemand een idee waardoor dit zou komen, zeker omdat alles rond de motor is mee omgebouwd, dus T-sensoren enzo zijn ook meegekomen.Overigens zijn de T-sensoren met doormeten ok gevonden.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken