Koelvloeistof lekkage uit koppelinghuis

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Land Cruiser V8
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/12
Brandstof
Diesel
Reacties
22
Bekeken
432
Gepost: 12-12-2019 12:20
Professional

newo


Universeel

Lid sinds: 30-01-2008
47 bijdragen

Goededag collega's,

Wij hebben een Land Cruiser uit 2008 staan waar de koelvloeistof uit het koppelinghuis lekt. Tijdens het rijden lekt het redelijk maar zodra je het systeem afperst dan zeikt het er echt uit. Bovenop de bak hebben we kunnen kijken met een spiegeltje maar daar is het helemaal droog. Er lopen daar ook geen koelslangen of pijpen of iets dergelijks. Er zitten wel een paar vriesstoppen in de koppen maar die zijn droog.

De lekkage zit dus echt in het koppelinghuis. Nu heb ik een exploded view opgevraagd bij Toyota en daarop is iets te zien wat lijkt op een vriesstop. Deze zit net onder de startmotor in het onderblok. Er lijken geen andere mogelijke oorzaken.

Heeft iemand hier ervaring mee? Rotten of lekken die vriesstoppen wel eens vaker met zo weinig kilometers? Het is een hele operatie om de automaatbak met alles er op en er aan los te halen dus vandaar vooraf mijn vraag.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.