Oliedruk Previa D-4d Bij Koude Motor Laat Op Gang

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Previa
Type
TYPE R3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
3619
Gepost: 24-05-2009 21:33
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Zit met een probleem bij een Previa D-4D. Oliedruk is bij koude motor en bij b.v. een dag stilstaan na het starten pas na 20-30 seconden op druk. Heb dan ook echt 0 bar! Heb het idee dat de olie terugloopt in die tijd en de oliepomp het systeem eerst weer moet vullen en op druk brengen. Bij deze motor is +/- 20.000 km geleden al een turbo vervangen die stuk was gegaan. Na 15.000 km begaf de tweede turbo het ook weer. Vermoed nu dat dit wel eens door te kort smering in de opstartfase kan komen. Vreemd is dat na het vernieuwen van de turbo's dit verschijnsel zich niet voordeed, het doet zich pas voor na een paar duizend km.

Na het vervangen van de turbo ook carterpan verwijderd om aanzuigzeef te controleren, maar deze was brandschoon! Oliedruk is als de motor eenmaal even loopt perfect op waarde, vraag mij dan ook af of het zin heeft om hier een nieuwe oliepomp voor op te zetten. Er zit voor de sproeiers een terugslagklep in het blok geschroefd (denk juist bedoeld voor het teruglopen van de olie) en heb deze al vernieuwd zonder resultaat.

Olie ook laten analyseren in laboratorium op eventuele brandstofverdunning, maar hier was geen sprake van.

Iemand aanwezig die dit eerder heeft meegemaakt, of die wellicht iets weet waar ik nu even niet aan gedacht heb?

Alvast bedankt voor de medewerking!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.