Rav4 keyless entry werkt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
RAV4
Type
TYPE A3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/6
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
2529
Gepost: 06-12-2015 21:25
Professional

manus3000

Lid sinds: 30-07-2009
34 bijdragen

Beste collega's,

vorige week een rav4 binnengekregen.

De eigenaar had met een compressortje in de aansteker zijn bandenspanning gecontroleerd,de auto stond hierbij op contact.

Na het oppompen van de banden reageert de auto niet meer op beide afstandsbedieningen(deze rav heeft geen contactslot).

Zowel de centrale vergrendeling als het keyless entry systeem doen niets meer,het controlelampje in de startknop licht ook niet op dus de auto is niet op normale wijze op contact te krijgen en daarmee ook niet uit te lezen.

Hierop heb ik met de gegevens die ik in autodata heb gevonden alle zekeringen gecontroleerd,volgens autodata heeft de auto 4 zekeringskasten.

2 in de motorruimte en 2 in het dashboard,de laatste 2 zijn gecombineerd in 1 kast links in het dashboard.Wat me wel stoort is dat de nummering van de zekeringen in autodata verschilt met wat ik op de deksels in de auto vind(ik heb dat vaker met autodata,vraag me af of er meer van jullie zijn die dit ook ervaren?).

Ik heb daarom iedere zekering die ik kan vinden met de gegevens die ik heb eruitgehaald en doorgemeten,de zekering van de aansteker was doorgebrand. Het vervangen van deze zekering levert echter geen verandering op.

Door een relais in de linker zekeringskast in de motor ruimte door te verbinden kon ik de auto op contact zetten,hierna kon ik het motormanagement en het abs uitlezen. Alle andere systemen weigeren te communiceren.

In het motormanagement was dtc B2799 opgeslagen die volgens de omschrijving van de tester op een niet werkende startonderbreking slaat.

Uit autodata heb ik een schema van het motormanagement gehaald(met de nodige twijfels of dit klopt n.a.v. het niet kloppen van de zekeringinfo) en van de helpdesk van Snap-On een schema van de centrale vergrendeling.

Het schema van de C.V. lijkt te kloppen en alle voedingen buiten het contact om zijn aanwezig,helaas kan de helpdesk mij niet aan een schema van de keyless entry helpen.

Misschien is er iemand die ervaring heeft met dit systeem of die een schema van de keyless entry voor me heeft,ik vraag me af of ik alle aanwezige zekeringen heb gevonden.

De afstandsbedieningen heb ik voorzien van nieuwe batterijen en ze ook allebei tegen de startknop aangehouden,volgens de dealer reset dit het systeem maar ook dit maakt geen verschil.

Al vast bedankt voor het eventuele meedenken,

Dennis.

 

Gemeten

Voedingen centrale vergrendeling Alle zekeringen

Uitgelezen met

Snap-On Modis

Foutcodes

B2799

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen