Stopknop dubbele bediening.

Toyota
Merk
Toyota
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
295
Gepost: 21-09-2021 19:44
Professional

haleco1

Lid sinds: 19-05-2008
241 bijdragen

Wij hebben hier een Toyota ProAce Automaat uit 2-3-2017 staan. Wij bouwen dubbele bedienigen in voor rijscholen. In de ProAce Automaat is een extra rempedaal voor de instructeur/CBR examinator gemonteerd. Het CBR eist een verklaring motormanagement ( verklaring van importeur, dat bij gelijktijdig intrappen van rem en gaspedaal het vermogen niet toeneemt) of een Stopknop ( bij intrappen van extra rempedaal door CBR examinator, moet het voertuig/motor uitvallen!!) Dit wordt gedaan dmv een sensor op de dubbele bediening die een relais aanstuurt waarmee je iets kunt onderbreken).

Nu geeft Toyota geen verklaring motormanagement, dus moet er een stopknop in. Ik heb voor deze rijschool in 2020 al zo'n ProAce (bj2020) gemaakt en heb toen zekering F8  in de zk in de motorruimte onderbroken. Dit werkte goed, er waren daarna ook geen storingsmeldingen! Bij deze ProAce dacht ik ook zo te handelen, echter zat op F8 geen brandstofpomp en bij de rest vd zekeringen ook niet. Krukassensor, injectoren onderbreken veroorzaakt ook storingen die na aan/uitzetten van contact (en opheffen onderbreking) blijven!

Heeft iemand een tip wat ik zou kunnen onderbreken?

En ja, het is gevaarlijk als je stilvalt. Maar het CBR wil dit zo.

Gr. Roger.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.