Cruise control retrofit?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Toyota
Merk
Toyota
Model
Yaris
Type
TYPE P9
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
1098
Gepost: 11-02-2021 11:53
Professional

Klamaz

Allrounder
Universeel

Lid sinds: 12-03-2015
33 bijdragen

Vraagje aan de leden hier aangezien de Toyota mij geen data kan of wil verschaffen. En op internet kom ik er ook niet helemaal uit.

Klant heeft een toyota yaris 1.0 en wil cruise control.
Zover ik kan vinden is het in de hybride modellen geen probleem. Ik heb even gecheckt achter de claxon en er is nog een aansluiting vrij op de sleepring voor het stekkertje van de cruise control schakelaar. Ook de positie 1 en 2 op de 12-polige zwarte stekker op de stuurkolom zijn bezet door twee draden welke volgens de internetgeleerden gereserveerd zijn voor de cruise/limiter schakelaar.
Koppelingspedaal heeft twee schakelaars en beide zijn bedraad. Auto heeft start/stop, city safety/braking, lane assist en multi functioneel stuurwiel voor audio/multimedia/navi.

Kan iemand mij vertellen of dit dan zomaar werkt?

Of is het bij deze Yaris zo omdat hij de 3-cilinder heeft dat het niet werkt, aangezien cruise inbouwen bij een aygo/c1/108 nogal een onderneming is? Hij heeft WEL een elektronisch gasklephuis.

Eventueel een schema voor mij om te checken?

 

Gemeten

Optische controle stekkerverbindingen

Bijgewerkt door Klamaz op 11-02-2021 13:05

Downloads (1)

  • img_5910.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen