Zwarte koelvloeistof

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
USA Cars
Model
Chevrolet USA
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998/5
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
9181
Gepost: 15-09-2013 21:40
Professional

4Motive

Eigenaar
4Motive B.V.
Anders/Overig

Lid sinds: 21-05-2013
2 bijdragen

Goedenavond,

 

Ik heb een probleem met een Chevrolet Transsport uit 1998. Koelvloeistof leek erg vervuild, roestachtig rood verkleurd. (achteraf vermoed ik dat een onverlaat een antilek pil in het koelsysteem heeft gemikt). Bij aftappen kwam er eerst een beetje olie uit het systeem. Vervolgens flushen en opnieuw vullen met G12. Na warmdraaien is de koelvloeistof gelijk zwart van kleur. Olie was pas ververst en nog transparant van kleur. Versnellingsbakolie ook transparant. Zowel de motorolie als de versnellingsbakolie vertonen geen sporen van koelvloeistof in de olie.

Ik begreep dat de warmtewisselaar het bij dit type auto nog weleens begeeft, maar dan is het vreemd dat de motorolie licht van kleur is en de koelvloeistof zwart.

Wellicht toch een lekke koppakking? (ook een euvel bij deze auto's) Echter de motor loopt prima en ook geen overmatige rook, temparatuur blijft keurig, voldoende vermogen.

Heeft iemand dit wel eens bij de hand gehad, of heeft iemand suggesties?

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.