Stotteren/inhouden bij 1500 omw. tot 2100 omw.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Bora
Type
Bora
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/3
Brandstof
Benzine
Reacties
21
Bekeken
3664
Gepost: 26-08-2015 01:34
Topmonteur

Jarrie

Autotechnicus

Lid sinds: 13-06-2010
2171 bijdragen

Enkele van jullie zullen deze auto met dit probleem, nog herkennen vanuit 2008  en 2013 met ellenlange topics. We zijn inmiddels al een tijdje bezig met deze auto en zijn uiteindelijk uitgekomen op een bougie van de eerste cilinder die vies wordt van de olie en met zeer grote waarschijnlijkheid de storing veroorzaakt. Er is al van alles vervangen aan de auto, onder andere ook een nieuwe bobine met nieuwe kabels en nieuwe bougies. Op advies van Pedroo heeft hij ook nog de bougies in het begin van dit jaar verwisseld voor Bosch  Iridium. De auto heeft trouwens volop vermogen.

Ik zal niet het hele verhaal opsommen wat we gedaan hebben, maar we hebben echt, buiten deze bougie, niets kunnen vinden. Alles gemeten met de scope en in nauw overleg met GMTO.

Als je de bougie eruit haal is deze vet van de olie. Dit komt er langzaam op. Je krijgt ook geen misfire in de VCDS te zien. Het inhouden voelt ook niet als vonkoverslag maar eerder als een brandstofprobleem. Er zit geen benzine aan. Ik heb hem boven een vlam gehouden maar het brand niet droog. Als je in de cilinder kijk zie je dat de bovenkant van de zuiger helemaal vet is en schoon van olie. De motor rookt niet tijdens het rijden. We beschikken helaas nog niet over een endoscoop om in het spruitstuk te kunnen kijken. Ons vermoeden is dat de olie of door een vastzittende of kapotte schraapveer, of langs een klepgeleider boven op de zuiger komt.  De bougie wordt niet zo vet dat hij weigert. We denken dat op een bepaald moment de olie mee gaat verbranden en er zo een evenwichtssituatie ontstaat voor wat betreft de hoeveelheid olie op de zuiger en aan de bougie. We nemen aan dat het mengsel zo slecht van kwaliteit wordt dat dit het inhouden veroorzaakt.

Het is een heel verhaal geworden, maar ik hoop toch dat er mensen zijn die hier iets mee kunnen en misschien tips hebben, op grond van eerdere ervaringen, of een heel andere mening zijn toegedaan over ons verhaal. 

We zijn erg benieuwd.

 

Jarrie

Gemeten

Een hele hoop en geen foutcodes in de auto.

Uitgelezen met

VCDS

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken