Slecht lopen na koude start / nagelen

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Caddy
Type
Caddy
Uitvoering
-
Bouwjaar
2019
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
442
Gepost: 20-08-2024 11:32
Professional

Hiddetje


Universeel

Lid sinds: 26-03-2011
814 bijdragen

Beste collega's

Deze VW caddy is ingeruild bij een handelaar, was toen zeer sterk getuned. Handelaar heeft deze 'stage 1' tuning gegeven en turbo (oe) vernieuwd.

Er bleef een bijgeluid en slecht lopen, auto bij ons gebracht:

4 x nieuwe verstuiver gemonteerd OE + ingeleerd. Tevens ook het massa vliegwiel vervangen.

De handelaar verkoopt de auto en eigenaar heeft als klacht koelvloeistof verbruik, motor bijgeluid en slecht starten-slecht lopen na koude start. Ook valt de motor uit als de auto direct na koude start in D of R word gezet.

Alle tekenen van een lekke koppakking tevens bijgeluid uit motor. NIEUWE romp motor gemonteerd en tevens de EGR koeler vervangen(OE), verstuivers laten testen ivm garantie motor(4x in orde) en roetfilter laten reinigen.

Nu blijft de motor relatief slecht koud starten, slaat aan na enkele seconden aan en loopt dan even slecht. Ook maakt de motor vrij veel nagel geluid. Uitvallen doet die nu niet meer.

Software origineel laten maken van het motorregelapparaat. Sindsdien meteen twee foutcodes:

P0475 Klep uitlaardrukregeling A

P048E Uitlaat drukregelklep, standsensor schakelaar circuit hoog.

Beide codes hebben betrekking op uitlaat tegendruk klep. Deze zit er niet meer op en is dus in de software weggeschreven geweest. Bij een andere gezonde caddy stekker van deze klep gehaald om te kijken of die dan ook problemen kreeg, heeft echter helemaal geen effect op motor loop.

 

 

Uitgelezen met

Snap on

Foutcodes

P0475 Klep uitlaardrukregeling A P048E Uitlaat drukregelklep, standsensor schakelaar circuit hoog.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken