Versnellingsbak Caddy SDI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Caddy
Type
Caddy
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/7
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
1237
Gepost: 28-02-2018 11:28
Professional

MartijnHolleman

Lid sinds: 02-06-2016
2 bijdragen

Goedemorgen collega's,

Ik heb misschien een domme vraag, maar aangezien de klant koning is, stel ik hem toch.

De klant komt een Caddy SDI die hij kortgeleden heeft aangekocht. Hij vindt de Caddy veel te veel toeren maken op de snelweg, en vraagt of het wel goed is dat hij zoveel toeren maakt.

Ik ben een rondje met de Caddy gaan rijden en mij valt op dat de versnellingen erg kort zijn en dat de motor 2900 toeren maakt op de snelweg bij 100 km per uur op GPS. Vrij veel als je het mij vraagt. Na een inspectie ronde onder de motorkap zie ik al snel dat er een gereviseerde versnellingsbak in zit, deze is namelijk veel schoner als de motor, en ziet er uit als nieuw.

De versnellingsbakcode is volgens het boekje JJS, maar op de bak kan ik deze code nergens terugvinden, dat vond ik vrij vreemd. 

De klant vroeg ook of als dit wel de normale  versnellingsbak was, wij deze bak niet konden aanpassen of een andere bak konden monteren. 

Ik heb eerlijk verteld dat ik er niet direct een pasklaar antwoord op had, en dat ik het graag voor de klant uit wilde gaan zoeken. Ik meen me bijvoorbeeld te herinneren dat de Caddy type 2 de bak te wisselen was met de normale Golf 3. Maar ik kan er naast zitten!

Hebben jullie antwoord op de volgende vragen:

1. Is de bak aan te passen naar een lager ingaand toerental en hoger uitgaand toerental?

2. Of is de bak te wisselen met bijv. de Golf type 5?

3. Hoort deze bak er wel standaard onder?

Ik hoop van jullie te horen,

Groetjes Martijn

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.