Melding koelvloeistof

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Crafter
Type
Crafter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
3119
Gepost: 12-12-2016 21:48
Professional

smette


Merkspecialist

Lid sinds: 12-10-2013
41 bijdragen

Er is een crafter binnen gekomen een week geleden met de melding van koelvloeistof na lang(+20min) op de autostrade te rijden. Er zat maar één foutcode in van een extra-waterpomp en het waterpeil staat op maximum. Op erwin bij de gekende problemen van deze wagen een TPI terug gevonden met deze foutcode en zelfde probleem.

Op de TPI zeggen ze werking extra pomp en regelkleppen controleren en sturing er van controleren. Dit is allemaal voor de EGR-koeler. Bij actuator is de sturing er van goed. 

Extra waterpomp met de regelkleppen en thermostaat van de egr vervangen. Klacht doet zich nu pas na een veel langere afstand voort. Temperaturen zijn normaal op het moment dat er melding komt. 

Koelsysteem maakt volgens mij te veel druk zonder het uit te steken, maar ik kan me geen oorzaak bedenken. Dubbel thermostaat is veel geld voor eens te proberen.

Iemand raad om eerst nog te controleren of iemand het zelfde al voor gehad of bij een sprinter? Danku!

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.