Motor rookt

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Crafter
Type
Crafter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/4
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
7211
Gepost: 02-01-2012 12:05
Professional

mebo

Lid sinds: 02-01-2012
54 bijdragen

Beste collega's,

 

Wij hebben momenteel een Crafter staan met een probleem omtrent erg roken van de motor bij stilstaan draaien, het rook komt ook een klein beetje naar voren met rijden maar dan valt het minder op en is de rook nihil.

De auto kwam voor dit probleem bij ons en ook voor het probleem met 3 brandende MMS lampjes, motor gloeilamp en roetfilter lampje.

Het probleem met de 3 brandende lampjes hadden we snel gevonden, dit was een kapot DPF filter. De brokken lagen in het filter voor de sensoren en blokkeerde ook +/- 60% van de uitlaatpijp. De auto bleef hierdoor natuurlijk regenereren en wij dachten dat dit dan ook het roken beinvloede. Dit filter vervangen is natuurlijk geen goedkope reparatie en na overleg met de dealer/klant besloten om het DPF filter leeg te halen en de software van het DPF systeem weg te schrijven. Dit doet de dealer ook vaker. Met deze software aanpassing is ook de egr klep uitgeschakeld. De foutcode voor deze storing was P2002 18434 Autodiagnos.

De lampjes zijn nu en blijven uit en hij rijdt fijner, nu hebben we alleen het probleem met roken nog. Bij de dealer is de turbo vervangen voor garantie, de turbo is ook nog voor een tweede keer vervangen, dit omdat de klant had opgemerkt dat het roken na de turbo vervanging gekomen is. Wij hadden deze verschijnselen voor de turbo vervanging al opgemerkt naar de klant.

Een half jaar geleden hebben wij ook de vacuumpomp vervangen, de carterventilatie hebben wij ook gecontroleert.

De rook ruikt naar onverbrande diesel.

Heeft 1 van jullie dit wel eens meegemaakt ???

 

Met vriendelijke groet,

Frank.

Uitgelezen met

Autodiagnos

Foutcodes

P2002 18434

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen