Alles lijkt goed, airco toch niet koud

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/9
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
4549
Gepost: 03-06-2014 22:35
Professional

DLSsound

Lid sinds: 09-01-2011
6 bijdragen

 Hallo allemaal.

We hebben een golf 4 (AXR) met climatronic waarbij ik al een aantal dingen wat airco betreft aan heb gedaan. Bij de eerste keer uitlezen vorige week kwamen geen foutcodes en ben ik de drukken gaan meten. Bij motor uit was de druk rond 4 bar en bij motor lopend was de druk zowel hoog als laag aan de lage kant waardoor ik besloot de airco leeg te halen. er kwam 150g uit en had van de klant begrepen dat er nog nooit een aircoservice was uitgevoerd. Dus airco gevacuümeerd en opnieuw gevuld. Bij het controleren van de drukken werd de airco ook koud en de drukken waren H: tegen 10 bar L: rond 2,5 bar. Na de testrit ivm vervangen distributie werd de airco ineens niet meer koud. Nogmaals uitgelezen waarbij foutcode 01274 aan het licht kwam. stappenmotor bleek inwendig kapot, dus deze is nu vervangen. Foutcode gewist en airco opnieuw geprobeerd maar resultaat was nog steeds geen koude airco. Foutcodes blijven nu weg. Toch maar weer de drukken gemeten waarbij me opviel dat bij motor uit de lage druk op 1 bar bleef staan. In overleg het TEV-ventiel vervangen en alles afgeperst, gevacuümeerd en opnieuw gevuld. Bij controle drukken waren de drukken goed en werd de airco koud. Na het apparaat er af gehaald te hebben, hebben we voor de zekerheid de auto nog een tijd laten lopen en bij controle na een tijdje was de airco(leiding) weer niet koud.

Aanvullende info:

Ventilatoren draaien allebei, pomp draait wel en bij het leeghalen ivm vervangen ventiel kwam de gelijke hoeveelheid er uit als dat bij eerste keer vullen er in ging.

 

Ik hoop voldoende info gegeven te hebben en hoop dat iemand me verder kan helpen. Geen foutcodes, alles lijkt zoals het hoort en toch geen koude airco

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken