auto valt compleet uit onder het rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/5
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
2174
Gepost: 01-04-2015 14:14
Professional

check

Lid sinds: 08-01-2008
52 bijdragen

 Hallo Technici,

Klant belt ons op dat onder het rijden de auto plotseling uitviel,het vreemde daarbij is dat het dashboard in z'n geheel zwart blijft. Er is geen enkel lampje dat brand. De klant melde ons dat de radio en kachelaanjager het nog wel deden.Na enige minuten op de vluchtstrook en een aantal malen de auto op kontakt en van kontakt deed ie het plotseling weer.En is daarna zonder problemen naar zijn werk gereden. De auto naar ons toe en uitgelezen met de snap-on Ultra modis.Het wemelde van de foutcode's mbt onderspanning.Omdat er geen enkele functie het meer deed vermoeden we een voedingsprobeem, De monteur is gaan proefrijden in de oude situatie om helder te krijgen wat er nu precies gebeurt.Na ca 5 km valt de auto voor het eerst uit,na enige tijd wachten en zo nu en dan op kontakt doet ie het weer,en rijd  dan ook probleemloos, Na ca 800 m valt de auto opnieuw uit, na een aantal klappen met de hand op de zekeringkast onder de motorkap doet ie het gelijk weer. dit herhaald zich een aantal malen,nu zou je denken kat in 't bakkie,maar nee,de zekeringplaat houder met systeem relais uitelkaar getrokken en gecontroleerd op corrossie en/of slechte verbindingen,met wd40 de boel ingesprayd en opnieuw gaan proefrijden,20 km gereden en niets aan de hand. Klant rijd daarna zelf ook twee dagen probleemloos en op dag drie is het weer mis.Toen hebben we besloten om het systeem relais te vervangen.De auto heeft het nog een dag goed gedaan,Nu wil ie helemaal niks meer,We hebben de voedingen van systeem relais naar de MM computer gecontroleerd,en ook de massa verbindingen van akku naar chassis en motor,alsmede de massa's van de MM computer naar chassis.Deze zijn allemaal goed. We hebben een schema er bij van autodata. De Golf is een 1.6 16V met BLF motor.Als je de auto op kontakt zet behoort het systeemrelais in te schakelen,maar dat gebeurt niet,Wij verdenken de computer ,wat denken jullie?

 

Gemeten

Alle voedingen en massa verbindingen met behulp van een lamp,Auto valt niet meer uit te lezen,geen voeding op uitlees stekker.

Uitgelezen met

Snap-on Ultra Modis

Foutcodes

zeer vele mbt onderspanning

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen