bij afremmen trilling???

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
2225
Gepost: 09-04-2003 22:28
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Ik als monteur in de maak heb nog een vraagje voor de kenner.

Een golf tdi 90pk uit 99 met 180000 km heeft heeft het volgende probleempje.

Als de auto afremt en de koppeling wordt ingedrukt en de auto is nog in beweging is het net of de motor niet goed stationait loopt/draait. Het lijkt net of de motor op drie pootjes loopt.

Als de auto helemaal stilstaat corrigeert het direct en loopt de motor weer zoals ie behoord te lopen. Zou dit aan de ECU kunnen liggen? Heeft iemand hier ervaring mee? Mocht er nog meer informatie verstrekt moeten worden omtrent de auto dan kan die uiteraard gegeven worden.

Heb dit zelfde probleem ook bij mijn Golf 4 tdi 130.000 km

Als ik afrem tegen het einde van het stoppen doet die hetzelfde als hierboven. De auto trilt een klein beetje en na het volledig stoppen hersteld die zich weer. Het maakt niet uit of er met of zonder koppeling in of uit de versnelling en met remmen of vertragen of alleen met de handerm wordt gestopt. De motor klinkt dan ook heel even anders alsof die inderdaad op 3 cilinders loopt . Heeft hier iemand een verklaring voor. Het komt van de motor vandaan aangezien de geluid van de motor ook echt veranderd.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.