CO te hoog

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf V - Plus
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
778
Gepost: 02-06-2021 22:07
Professional

Nautaautos

Eigenaar
Nauta Auto's Hommerts
Universeel

Lid sinds: 20-08-2012
29 bijdragen

Hallo collega´s,

Deze Golf automaat haalt de APK-keuring niet omdat het CO te hoog is. Na een ritje om de motor op te warmen lijkt het eerst goed te gaan. Stationair zijn de waardes ok. Bij verhoogd toerental echter gaat het CO door het dak. Ook de HC's schieten omhoog en de auto begint flink te stinken en te roken. Dit komt hierna ook stationair niet meer goed.

Ik lees geen lambda gerelateerde foutcodes uit maar verdenkt toch de lambdasonde en vervang deze. Helaas heeft dit niet geholpen. Ook het resetten van de adaptiewaarden en het inleren van het gasklephuis heeft niet gewerkt helaas. Verder zat de carterventilatie dicht. Ook doorgeblazen maar nee. EGR afgedopt en getest op valse lucht, niets. Ik weet dat de auto een beetje olie verbruikt maar ik kan met niet voorstellen dat dit hierdoor veroorzaakt wordt. Als hij goed warm is en hij staat een tijdje stationair in de werkplaats te draaien dan begint hij echt te roken. De motor loopt veel te rijk en de onverbrande benzine komt zo de uitlaat uit. Hebben jullie wellicht een idee hoe dit verder aan te pakken? 

Gemeten

4-gastest CO 2-5% HC 250-1000 Lambda 0.940

Uitgelezen met

Snapon

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.