distributie afstellen 1.2 TSI CJZB

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf VII
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
439
Gepost: 11-07-2021 12:31
Professional

Otter

Docent
Anders/Overig

Lid sinds: 02-10-2018
13 bijdragen

Beste technici,

We hebben hier in de werkplaats een golf7 met een 1.2 TSI motor met motorcode CJZB. Deze auto is binnengekomen met een hoog olieverbruik. Hierop zijn de zuigers gedemonteerd en blijken de gaatjes in de olieschraapveer helemaal dicht te zitten. Tevens zijn de zuigers ook niet al te best meer. Idee is dus om 4 nieuwe zuigers te monteren, kop na te kijken en weer dicht te bouwen.

Echter zit ik in de montagehandeleiding te kijken en zie ik dat er bij het afstellen van de distributie gewerkt zou moeten worden met de VAS 611 007, een apparaat met een kostprijs van ongeveer 3000 euro. 

Heeft er iemand ervaring of het idd echt nodig is om de VAS 611 007 aan te schaffen? 

We hebben de nokkenasriemwielen (en versteller) niet losgehaald maar planning was wel om de kop te laten vlakken en uiteraard de distributieset te vernieuwen. 

Gemeten

olieverbruik hoog, meer als 1 liter op 1000km

Foutcodes

Nog niet van toepassing:)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.