Geluid van nieuwe turbo

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/5
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
5575
Gepost: 02-05-2013 20:33
Professional

VincentE

autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 06-01-2013
6 bijdragen

 Beste monteurs

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding eerste autotechnicus en zit nu in het laatste jaar.Ik lees veel mee en leer ontzettend veel hier.

Nu heb ik van mijn eigen auto de turbo vervangen.Maar nu maak ik mij na 500 km een beetje zorgen.Als de motor koud is hoor ik een een soort uilen geluid en het lijkt ook wel een beetje op het geluid van een sirene die afloopt.Dit geluid maakte mijn oude turbo ook alleen die deed dat een stuk harder.  Komt iemand dit geluid bekent voor?

Ik heb een nieuwe turbo gemonteerd olie+filter en de intercooler vervangen aangezien er stukken van het compessorwiel weg waren.

Wat mij opviel was dat toen ik de aanvoer van de olie controleerde  het even duurde voor er wat uit de leiding kwam tijdens starten, er liep na een paar seconden wel een straaltje uit.Is dit normaal? ik heb het spuitje met olie er in gespoten.Toen ik alles klaar had heb ik de motor gestart dmv het startmotor relais met de plus te verbinden om vast oliedruk op te bouwen.Daarna de motor gestart en laten lopen.Naar mijn weten heb ik dus met monteren niks verkeerd gedaan.

graag jullie mening

 

Gemeten

nog niks

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken