Koelvloeistof komt niet op temperatuur

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
380
Gepost: 08-01-2024 16:40
Professional

VanBakson1


Anders/Overig

Lid sinds: 24-10-2016
10 bijdragen

Beste Collega's,

Ik heb een auto in de werkplaats staan waarvan het koelvloeistof niet op temperatuur komt, na een langere rit komt hij op 70 graden wel hoog in toeren houden (en hoger in toeren, soms dan hoger). Maar als ik hem dan weer stationair laat draaien zakt hij weer helemaal terug naar 30/40 graden.

Thermostaat is al vervangen voor origineel. Waterpomp vervangen, hier zat een rubber in de pomp in los, stak uit. Op de waterpomp zit een buisje wat vacuum getrokken kan worden, waardoor er een ronde klep naarbuiten komt, zodat de schoepen/waterpomp niks/bijna niks meer doet. We dachten dus het probleem hiermee gevonden te hebben. Hierna nog niet opgelost hebben we de regelklep vervangen die tussen het inlaatspruitstuk zit en buisje op waterpomp. Ook niet het gewenste resultaat. Optisch kunnen wij geen lekkage van het inlaatspruitstuk vinden.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn of tips? Hoor het graag, alvast bedankt.

Gemeten

Geen foutcodes aanwezig

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

Geen foutcodes aanwezig

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken