Overdruk koelvloeistof systeem en koude kachel geen warmte

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf VII
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
29
Bekeken
1278
Gepost: 28-09-2020 10:42
Professional

Ismaill32

After sales manager
Ismailcars
Anders/Overig

Lid sinds: 24-09-2020
12 bijdragen

Ik heb nog steeds hetzelfde probleem kachel word niet warm alle kleppen van climate controle getest ook, deze functioneren naar behoren alles blaast. Maar helaas alleen koude lucht ook als de airco erbij aanzet op hoogste stand word deze niet verwarmd enzo ook de standkachel als ik die erbij aanzet wil het systeem niet warm worden.
Ga voor de volgende reparatie uitbouw van warmtewisselaar/kachel radiateur en zo ook de thermostaat en vervang deze door nieuwe.

Zal het systeem goed spoelen voordat nieuwe kachelradiateur terug plaats.
Vind het vreemd dat er maar af en toe kvs uitgeperst word uit het expansie vat. Max kwart liter als moet bijvullen.
Deze oplossing probeer ik het eerst voordat er zomaar een koppakking vervangen gaat worden en dat een kostbare reparatie betreft.
Ik ben echt benieuwd of deze twee onderdelen verstopte kachel radiateur of een slecht werkende thermostaat deze storing en druk opbouw kan veroorzaken waardoor er kvs uit systeem geperst word.
Ook blijven de onderste slangen van de normale radiateur heel lang koud ook de kleine slang naar de extra koelvloeistof pomp van merk Pierburg.
Weet iemand nog te adviseren en zo ook wat ik zoal moet uitbouwen verwijderen van welke onderdelen om zo alles goed te vervangen kan moeilijk de kachelradiateur uit het huis krijgen omdat er onder bij pedalen een been airbag zit ingebouwd en niet goed weet hoe deze te verwijderen om de gehele radiateur uit de behuizing te kunnen schuiven.
Ik hoor graag hoe en wat tips welkom alvast dank.

Schijnt een moeilijke en bekende storing te zijn bij volkswagen hoorde ik maar moeilijk om de juiste dyagnose te stellen.

Gemeten

waterpomp draait, koelvin slaat aan en word tot aan het schutbord warm de slangen naar de kachelradiateur. temperatuur blijft tot 90 graden op dashboard. Uit de roosters komt geen warme lucht ongeacht hoelang ik ook de auto gebruik.

Uitgelezen met

geeft geen foutcodes

Foutcodes

geeft geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.