Probleem cruise control en claxon

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf VII
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
466
Gepost: 14-03-2019 10:25
Professional

nico01

Bedrijfsleider/diagnosetechicus

Lid sinds: 21-11-2007
571 bijdragen

Wagen is binnengebracht door een handelaar met diverse storingen. Wagen heeft een ongeval gehad en elders is de carosserie hersteld geweest.

Nu geraak ik niet uit de volgende storing:

Adaptive Cruise control werkt niet, foutmelding op instrumentenpaneel. Als men op het knopje duwt van de cruise control op het stuur dan werkt de claxon! De gewone bediening van het claxon werkt normaal.

Ik heb al de stuurkolommodule vervangen (is ook de airbagspiraal) en de multifuntieknopjes in het stuur , maar probleem blijft hetzelfde.

Systeem zit zo in elkaar: claxon en multifunctieknopjes op stuur zijn verbonden met stuurkolommodule via een bus-systeem. Via Can bus wordt dan het relais van de claxon aangestuurd in de relaiskast motorruimte.

In de parameters van de stuurkolommodule zie ik dat de claxon bediend wordt als er op het knopje van de CC duw....

Ik vermoed dat er ergens geklooid is geweest met de coderingen, maar kan niets vinden. Heb zelf al geprobeerd het een en ander de veranderen met vcds, maar zonder resultaat.

In bijlage een log van de vcds

Uitgelezen met

VCDS

Downloads (1)

  • log-wvwzzzauzfw042963-24514km.txt


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.