TDI 150 pk in noodloop boven 180km/h

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Golf
Type
Golf IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
14
Bekeken
1607
Gepost: 11-10-2005 20:07
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
[40084] Klant heeft een Golf TDI gekocht (particulier) en nu komt hij vragen om advies.Zijn Golf heeft 150 pk en deze gaat steeds in noodloop als hij boven 180km/h gaat rijden.Vermoeden van dealer was dat de turbo die niet goed zou zijn, want hij gaf een foutkode van laaddruk te hoog (of te laag) maar in ieder geval schortte er iets aan de turbodrukregeling.Er zijn al een aantal dingen door de vorige eigenaar vervangen en hij komt mij nu vragen om advies.

Het probleem is nl. dat de auto alleen in noodloop gaat als hij boven de 180 km/h gaat rijden.Nu kun je zeggen blijf dan iets langzamer rijden, maar dat is natuurlijk niet de oplossing.Het vreemde is dat hij niet in noodloop gaat als hij vol in toeren in de 2e 3e of 4e versnelling gaat rijden.Dus ik twijfel daarom sterk aan het oordeel van de dealer betreffende een vastzittende of defekte turbo.Ik vermoed dat er een andere oorzaak is die bv bij deze hoge snelheid ervoor zorgt dat hij in noodloop gaat.

Wie heeft hier al eens mee aan het stoeien geweest en heeft een idee?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.