Ruitenwissers stoppen niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Lupo
Type
Lupo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/3
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
5499
Gepost: 21-10-2013 11:22
Professional

Jeroen318is

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 07-11-2012
96 bijdragen

Hallo iedereen,

We hebben een vw lupo op het werk waarvan de ruitenwissers voor en achter maar blijven doorgaan!

In het begin gebeurde het zo af en toe, maar de laatste tijd is het 9/10x zodra je hem aanzet niet weer te stoppen! (tenzij je zekering eruit haalt)

Nu heb ik het interval relais bekeken maar zie hier weinig aparts aan. En ook zodra je deze eruit trekt met draaiende wisser motoren. dan stopt de voorste (op interval) maar de achterste blijft maar door draaien.. Nu las ik in een anders topic van een vw golf lV dat pedroo een reactie gaf: zodra je meerdere spanningen op de stekkers van de wissermotor meet dat het dan in het relais of de schakelaar zit. (en ik meet bijna overal spanning op) De schakelaar is al eens uitgewisseld met een nieuwe maar het probleem blijft zich voor doen. En het relais kan het haast niet zijn. Anders zou de achterste wisser ook moeten stoppen lijkt me? 

ps:
zodra je het interval relais eruit trekt klopt het dan de de ruitenwisser motor geen begin positie meer heeft? want hij stopt gelijk als je de wisser uit zet met de hendel.
 

Zojuist ook alle stekkers losgenomen van de stuurkolom. (hendel dus buitengesloten) maar de wissermotoren blijven gewoon door draaien.

 

(dit is het topic wat ik gelezen had, alleen zit bij mij het interval relais achter de zekeringkast onder het stuur) relais nr:191 955 531

http://www.amtgarageforum.nl/audi/a2/ruitenwisser-gaat-maar-door-32954.html

(bijlage: zijn schema`s die ik van de bosch had gekregen:)

pagina nr 12 & 13 gaan hier over)

Alvast bedankt,

Uitgelezen met

Bosch kts570

Foutcodes

Geen.

Bijgewerkt door jeroen318is op 21-10-2013 11:38

Downloads (1)

  • wouter.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen