ABS-Bandenspanningscontrole-error

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Diesel
Reacties
19
Bekeken
533
Gepost: 13-10-2021 18:48
Professional

Klus

Eigenaar/monteur
Universeel

Lid sinds: 11-09-2012
164 bijdragen

Verschijnsel: na wissen codes rijdt de auto even normaal, behalve de abs pomp die aanslaat bij het remmen. Even later gaan alle lampjes (eps, abs, bandenspanning, stuur, .. branden) en verdwijnt natuurlijk het fenomeen van de abs pomp. De code 00290 heeft me doen beslissen een (originele VAG) sensor te vervangen, en de kabels na te kijken. Dit verandert niets aan de fouten. Opvallend: bij het opslaan van een log met de wielsnelheden, gemeten over de 4 wielen, geeft de linkerachtersensor regelmatig afwijkende (lagere) snelheid, komt steeds terug (1 meting), om meteen weer syncroon te lopen met de 3 andere wielen. Weerstand is gelijk bij alle sensoren.

Storing is spontaan ontstaan, geen lage accuspanning of accu afgekoppeld, niet aan wielen, remmen of ophanging gewerkt. 

De bandenspanning is correct op de 4 wielen, en een reset via menu is mogelijk (geen knop). Eps kan uitgeschakeld, tot het systeem tilt slaat. 

Kan iemand mij vertellen of de bandenspanning-controle-module een aparte module is, waar die zich bevindt, of zit die in de Comfort controle module ingewerkt?

Ik zie het fenomeen in meerdere topics terugkomen, maar vind er de oplossing voor dit geval niet meteen in terug.

Gemeten

Wheel speed Sensor vervangen, kabels gecontroleerd

Uitgelezen met

universeel & VDCS

Foutcodes

1: 00290 Left rear ABS wheel speed sensor G46 Implausible signal 2: 01325 Tire pressure Monitoring Control Module- No signal/communication.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.