Probleem inleren sleutels

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
53
Bekeken
1436
Gepost: 14-05-2021 17:25
Professional

EA8

Lid sinds: 01-02-2016
25 bijdragen

Beste forumleden,

ik heb een probleem met een VW Passat. Het begon met een slecht functionerende afstandsbediening, beide sleutels werkten niet goed(de ene net even beter als de andere). Door het signaal te meten kwam ik er achter dat deze beide een zwak signaal gaven. Toen heb ik besloten een nieuwe sleutel te regelen en deze proberen in te leren.

met een Maxisys Elite de pincode uit de auto gelezen en daarmee geprobeerd alle sleutels opnieuw in te leren. Daar ging het echter helemaal mis.

De procedure ging niet goed, er werd geen nieuwe sleutel gelezen, daardoor stond de hele auto geblokkeerd. niet meer op contact en op stuurslot.

een extern bedrijf ingeschakeld die op afstand de sleutels ging programeren, dit is niet gelukt.

Toen heb ik een bedrijf gevonden die de sleutels direct in de comfort module heeft geschreven en de auto kon weer starten.

Alleen nu is het probleem dat de afstandbedieningen no niet werken, die gaat het alleen doen als de sleutels op de reguliere wijze ingeleert worden. en deze procedure gaat dus niet goed.

het externe bedrijf denkt dat het aan de software van het instrumenten paneel ligt, lijkt me sterk.

het bedrijf dat de sleutels in de comfortmodule heeft geschreven dacht of de comfort module of stuurkolom module. 

ik heb een gebruikte comfort module geprobeerd, in deze zijn weer de sleutels geschreven en toen geprobeerd in te leren. dit is ook niet gelukt.

nou is mijn vraag

heeft iemand zoiets meegemaakt?

wat is de oorzaak van het inleerprobleem of hoe kom ik hier achter?

 

Gemeten

comfort module gewisseld. contactslot/sleutel lezer gewisseld

Uitgelezen met

Maxisys Elite

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.