software update elec. handrem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat VI
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/10
Brandstof
Benzine
Reacties
28
Bekeken
2466
Gepost: 18-11-2015 12:53
Professional

uniprofi

After sales manager

Lid sinds: 08-01-2008
168 bijdragen
 Hallo,
Heb hier een passat staan van 2007 met een 2.0 ltr motor met schakelbak 6 versn. Ik had bij deze auto het probleem dat de parkeerremmotors niet goed functioneerde. Na diagnose bleek dat de rechterachter parkeerremmotor meer stroom nodig had, dan de linker. Daarop ging de module in storing, en de p ging branden op het dashboard. Op zich niet zo erg, want een bekend probleem. Daar is een update voor, om de gevoeligheid voor het stroomverbruik van de parkeerremmotoren minder te maken. Contact opgenomen met de plaatselijke dealer. Daar hebben ze de update geinstalleerd, en de basis afstelling hebben ze uitgevoerd. De motoren werken nu allebei. Echter na de update ging toch het storingslampje (gele P in het midden) op het dashboard branden terwijl de parkeerrem wel werkt.

Na uitlezen blijkt dat de update ervoor heeft gezorgd dat de foutcode 1044 (0X0414):E0     en   1315 (0X0523):E4  opkomen.   Regelapparaat verkeerd gecodeerd  en versnellingsbak regelapparaat geen communicatie. Dat laatste kan kloppen. Want volgens de computer zou er nu een automatische versnellingsbak in moeten zitten, terwijl er wel degelijk een handgeschakelde bak in zit. Waarschijnlijk komt daardoor ook de eerste code naar voren. De monteur wist niet hoe dat kon, en na contact te hebben opgenomen met PON, kwamen ze tot de conclusie dat het aan de module moest liggen, en die zou vervangen moeten worden.  Lijkt me sterk, omdat het probleem er niet inzat toen ik hem wegbracht. 

Kent iemand dit probleem.

Uitgelezen met

delphi en vcp

Foutcodes

1044 en 1315

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen