Temperatuurled probleem.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Passat
Type
Passat III
Uitvoering
-
Bouwjaar
1992
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
2162
Gepost: 03-10-2007 21:03
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Temperatuurled probleem.

Door een sluiting in de verlichting onder de motorkap ziin de relaiskast, draadboom naar de lichtschakelaar in het dashboard en de draadboom onder de motorkap geheel aan elkaar gesmolten.

Na het vervangen van de kabelboom (oude kabelboom had slechts bedrading (2 draads) om de fan op een vaste stand te laten lopen. De nieuwe kabelboom heeft een extra draad voor naloop op halve snelheid. Er is echter geen extra relais gemonteerd.), de zekeringkast en de verlichtingschakelaar met bedrading in het dashboard ontstond het volgende probleem.

Bij het op contact zetten werkt alles normaal. Na het starten gaat het temp-ledje netjes uit. Na ca 1 min gaat het ledje echter knipperen alsof de temperatuur te hoog oploopt.

Voorheen zijn de radiateurschakelaar (tbv de koelfan) en de temperatuur sensor al vervangen. De temperatuurmeter geeft goed aan en ook de fan slaat op tijd aan. Op het waterspruitstuk zitten een zwarte en een blauwe sensor. Beide zijn al vervangen.

Wat kan hiervan nog een oorzaak zijn?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken