1.9 SDI mist vermogen, en slaat raar aan.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/5
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
1430
Gepost: 24-03-2015 14:12
Professional

bvd94

Autotechnicus
Dealer

Lid sinds: 21-03-2015
79 bijdragen

Beste collega's,

Wij hebben hier een vw polo sdi staan. Deze mist vermogen foutcode: 17945 (p1537) Magneetklep brandstofafsluiting (N109) storing. 

We hebben gemeten of deze klep spanning krijgt tijdens het lopen, en daar meet ik netjes 14v de accuspanning. Als ik de motor afzet, valt deze spanning netjes weg. Deze klep hebben wij nu ook vervangen. Als ik de foutcode wis en de motor is koud, en ik ga rijden rijd hij perfect en heeft de motor goed vermogen. Als de motor warm afgezet word en hij word weer gestart, slaat hij aan met een haal richting de 2000 toeren.  

Als ik de foutcode wis met warme motor en ik start de motor weer, dan slaat de motor met een haal aan en is de foutcode ook meteen weer terug.

Met koude motor slaat de motor wel normaal aan, en blijft de foutcode even weg. Totdat ik de motor afzet als hij warm is wanneer ik hem dan weer start, slaat deze weer raar aan, de foutcode staat er dan ook direct weer in. Dan mist hij ook direct weer zijn vermogen.

Gemeten

-smoorklep omgewisseld gehad -egr klep los gehad gecontroleerd op gangbaarheid -vacuum aansturing gecontroleerd van egr, deze trekt vol vacuum bij stationair, en bij gas geven valt het vacuum weg, ook gereden met vacuum aansturing van egr los. -gereden met inlaatluchttemperatuur los - koelvloeistof temperatuur sensor uitgelezen, deze gaf een goede waarde.

Uitgelezen met

Snap-on

Foutcodes

17945 (p1537) Magneetklep brandstofafsluiting (N109) storing.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen