foutcode P1196 komt steeds terug

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/8
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
1173
Gepost: 15-02-2016 13:50
Professional

peterz23

1ste autotechnicus

Lid sinds: 24-11-2009
50 bijdragen

we hebben hier een polo staan waar elke keer storing op komt de P1196 cil.rij1 sonde 1, verwarmingscircuit elektrische storing.

 

als eerste is de lambdasonde zelf vervangen (origineel), maar de storing kwam al vrij snel terug. hierna toch maar de bedrading door gemeten en gecontroleerd op eventueel beschadigingen. niks kunnen vinden.

de scoop aangesloten en aansturing verwarming gecontroleerd. krijg hier een mooi duty cycle op. ook de scoop aangesloten op de verwarming van de achterste lambdasonde en deze signalen vergeleken met elkaar. hierbij zag ik dat de duty cylcle van de achterste lambda sonde steeds kleiner werd naar mate de tijd verstreek. bij de voorste gebeurd dit niet en na +/-  30 sec valt de duty cycle naar minimale aansturing en word er de storing opgeslagen.

Ten de conclusie getrokken dat het haast wel in het motorregelapparaat moest zitten. deze vervangen voor een gebruikt exemplaar. En ingeleerd. Helaas heeft ook dit niet geholpen.

Iemand nog ideeën??

 

Mvg Peter

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen