Meldingen verlichting defect, maar alles werkt.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo V
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014/12
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
519
Gepost: 30-09-2018 14:18
Professional

Arian1981

Directeur / eigenaar
A. van Dongen Auto`s
Universeel

Lid sinds: 02-05-2016
24 bijdragen

Goedemiddag, 

Ik heb weer wat vreemds, en ben benieuwd of een van jullie toevallig deze storing ook weleens gehad hebben.  Recentelijk een trekhaak gebouwd onder een VW Polo 6c BJ 2014 met een kabelset van ECS.  Na het inbouwen is de auto online gecodeerd, en werkt de stekkerdoos van de trekhaak helemaal goed. Tot zover lijkt alles helemaal goed.  Nu wil het geval dat de auto telkens melding geeft op het dashboard dat beide remlichten en de verlichting achter niet brand, maar bij controleren blijkt dat alles wel brand.  In eerste instantie ging ik er vanuit dat de codering niet goed was gegaan, dus nog een keer laten coderen, maar daar zat dus geen fout in.  Dan ga je toch twijfelen over de kabelset, ik heb om te testen de trailer module los gekoppeld om op die manier het syteem buiten werking te zetten.  Maar krijg dan nog steeds de melding dat achter de verlichting niet zal branden. 

Met uitlezen geeft de auto geen storingen aan.  De optie trekhaak nog een keer uitgezet, en dan nog steeds de verlichtingsmelding. 

Ik ben nu even de draad kwijt waardoor dit probleem nu kan ontstaan, en hoop dat een van jullie mij weer opweg kan helpen. 

Alvast bedankt. 

Gemeten

Diverse stekkers gecontroleerd, auto terug gebracht in originele staat. 2x codering gecontroleerd en online opnieuw gecodeerd.

Uitgelezen met

Bosch KTS 570

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.