Niet aanslaan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
1316
Gepost: 17-08-2013 15:21
Professional

RSBMW

Lid sinds: 28-10-2012
78 bijdragen

Hallo techniekers,

als motor warm is slaat deze niet aan of soms wel. Bij aanslaan heeft deze een enorme benzine geur wat mij doet vermoeden dat er verkeerd ingespoten word en de bougie's nat slaan. dan heb ik parameters uitgelezen en de koelvloeistof temperatuur was maar 12°C bij warme motor. Temp-kontact gezocht en een weerstand meting gedaan koud als warm en de waardes waren bij binnen deopgegeven waardes. bekabeling gekontroleerd tot stuurdoos en deze zijn ook goed. Nu ben ik op de schema's van VW gaan kijken en kan niets anders vinden als dat kontact maar bij verder zoeken kom ik uit op de niveausensor van de motorolie en daar zit ook een temperatuursensor in. Wat ik ook gedaan heb is de stekker van het temperatuurcontact afgetrokken dan blijft de aandiuding op dashbord normaal, warme motor naald mooi in het midden. Dus moet daar toch nog een sensor zijn van temperatuur. Nu weet ik niet welke hij gebruikt en of het er 2 zijn. Als het kan zou ik willen weten wie het instrument aanstuurt. Ben helemaal niet bekent op vlak van VW.

Alvast bedankt.

 

 

Gemeten

Temeratuurkontakt aan linkerkant motor. Weerstands waarde bij koude als bij warme motor OK. Bekabeling van stekker naar stuurdoos OK.

Uitgelezen met

TEXA NANO DIAG

Foutcodes

16500 EN 16705 heb nog geen OBD-code

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken