Uitvallen na koude start.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo III
Uitvoering
-
Bouwjaar
1996/5
Brandstof
Benzine
Reacties
25
Bekeken
2789
Gepost: 16-06-2015 00:24
Professional

Laurens

Lid sinds: 14-06-2015
11 bijdragen
Hallo, Ik ben bezig met een VW Polo 1,6 AEE uit 1996. Het probleem is dat de auto bij een koude start wel aanslaat maar na een paar seconden begint te sputteren en weer uitvalt, gas geven helpt niet. Na een keer of 6 starten en uitvallen blijft hij wel weer lopen (aan het begin nog een beetje moeilijk). Nadat hij een seconden of 20 gelopen heeft is er geen probleem meer aanwezig, de motor loopt dan prima start weer normaal en tijdens een proefrit is er ook niets aan te merken. Eenmaal gelopen dan duurt het weer uren voordat het probleem weer aanwezig is dus echt alleen bij een koude start. Op remreiniger gestart dan blijft hij wel gewoon draaien.( een beetje blijven spuiten en hij draait weer zelf.) Uitgelezen met vag-com maar er zijn geen foutcodes aanwezig. Heeft iemand misschien een tip wat het zou kunnen wezen of wat ik nog kan controleren om nog wat uit te sluiten? Bij voorbaat dank. mvg, Laurens

Gemeten

De volgende dingen heb ik al gecontroleerd/ vervangen: -temperatuursensor (deze gaf wel goed aan in het meetwaardenblok maar toch voor de zekerheid vervangen) -gasklephuis vervangen voor een gebruikte en deze schoongemaakt en ingeleerd -bougies vervangen -brandstoffilter vervangen -pomp gedemonteerd uit de tank en aanzuigzeef gecontroleerd (was schoon) -bobine en onderdelen van de ontsteking nat gespoten met een plantenspuit (niets te zien) -vacuumslangen nagelopen en met remreiniger gespoten terwijl hij loopt (ook niets te zien) -stekkers op het regelapparaat losgehaalt en gecontroleerd op corrosie (omdat er behoorlijk wat bladeren in de waterafvoeren van de paravan lagen) maar hier is ook niets aan te zien.

Uitgelezen met

VaG-Com en snapp-on ethos

Bijgewerkt door laurens op 16-06-2015 00:28
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen