Vw polo 1.2 oliedruk probleem

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Polo
Type
Polo V
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
639
Gepost: 06-08-2022 14:57
Topmonteur

HTS

Chef werkplaats
Autobedrijf HTS Goirle
Universeel

Lid sinds: 15-02-2016
71 bijdragen

Heren,

Ik heb weer een apart geval in mijn werkplaats vermoed ik.

Een vw polo uit 2011, een 1.2 3-cilinder die vaak aangeeft geen oliedruk te hebben. voornamelijk bij het rijden van een constante snelheid of bij het loslaten van gas, bij bijvoorbeeld een bocht in de weg.

Het olielampje knippert dan en het dashboard piept 3x.

Al vervangen zijn de oliepomp incl aanzuigfilter, het oliefilterhuis met terugslagklep, de oliedruksensor, een oliefilter en de olie. Er hebben al 3 verschillende merken oliefilter erin gezeten, waaronder ook Bosch-filters.

Bij het uitlezen van de auto krijg ik geen foutcodes en de live data zegt niks raars over de olie druk. Ik kan enkel de oliedruk niet in bar uitlezen alleen in de ingestelde waarde (hogedruk) en dan of hier een probleem mee is.

We hebben al een externe oliedrukmeter eraan gehad, deze gaf bij de originele oliepomp 0 bar aan en bij de nieuwe pomp rond de 1 bar (+/-). Deze meter hebben we geleend van een collega en omdat ik hieraan twijfel hebben we nu ook een nieuwe besteld om het nogmaals mee te meten. Dit moet ik nog doen.

Wie heeft hier ervaring mee? Hulp word erg gewaardeerd want de auto moet wel af komen!

Groetjes Dave Hultermans
Autobedrijf Hts 

Gemeten

nvt

Uitgelezen met

Maxisys elite

Foutcodes

geen

Downloads (1)

  • 20220806_142645.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.