Auto rookt erg zwart

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Tiguan
Type
Tiguan
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
607
Gepost: 10-06-2022 23:37
Professional

Rikkie789

Autotechnicus
Mijnheer
Anders/Overig

Lid sinds: 03-12-2016
7 bijdragen

Goedendag,

ik heb hier een Volkswagen Tiguan 2.0 tdi die heel erg zwart rookt als je het gas vol intrapt(rustig rijden zie je er niets van) maar bij vol gas is het zicht in de binnenspiegel echt pik zwart!

nu had deze auto foutcodes richting een vervuilde turbo(deze hebben we vervangen) en toen bleek ook de EGR klep vast te zitten en afgebroken te zijn(deze dus ook vervangen) auto is nu ook foutcode vrij, dus die problemen zijn opgelost.

toen viel nog op dat de motor bij koude start flink aan het nagelen was, om deze reden verstuivers laten testen: 2 verstuivers niet goed, dus meteen alle 4 maar vervangen.

ook de distributie timing gecontroleerd en deze staat ook goed(tenminste het kan toch niet zo zijn dat de pomp 180 graden verkeerd staat??, deze moet je gewoon blokkeren met een pennetje, dus lijkt mij dat dit niet verkeerd kan staan)

maar zoals jullie begrijpen rookt de auto nog steeds flink. Ook heb ik nog even de luchtmassameter afgekoppeld gehad, maar dit maakt geen verschil.

heeft er nog iemand een idee?

 

mvg Rik

Gemeten

Turbo, EGR, verstuivers, distributie timing

Uitgelezen met

WOW

Foutcodes

Auto heeft geen foutcodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.