Koelventilatoren trekken batterij leeg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Tiguan
Type
Tiguan
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016/
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
357
Gepost: 31-10-2018 12:22
Professional

biCker

Directeur / eigenaar
Garage Peter

Lid sinds: 02-11-2015
6 bijdragen

Beste collega's,

Ik ben stilaan mijn haren aan het uittrekken.

De (Belgische) Tiguan van een klant heeft de onhebbelijke gewoonte zijn koelventilatoren te pas en te onpas te laten aanslaan en deze te laten draaien tot de batterij leeg is.

Ik heb dit in de werkplaats of na een testrit nog niet zelf gehoord, maar volgens hem starten ze soms pas een uur of langer na het stilleggen van de motor en blijven ze doordraaien tot de batterij leeg is. Het probleem treedt volgens hem vreemd genoeg alleen 's nachts op?

Wanneer ik airco aanzet draaien beide fans netjes, en na een lange rit draaien ze mooi enkele minuten na dus ik ga ervan uit dat de aanstuurmodule goed werkt. Ik kan ze allebei aansturen via vcds.

De hele bedrading is al gecontroleerd op kabelbreuk, marterschade enz.

Bij het uitlezen komen, vanzelfsprekend na een lege batterij, een hele rits aan onderspanning gerelateerde foutcodes naar boven. Na wissen en testrit komt er geen enkele terug.

Ik dacht even dat er een probleem met regeneratie van roetfilter maar dit lijkt me niet (zie bijlage).

Het enige dat me opviel was dat koelvloeistof net onder het minimum stond. Volgens de VW dealer is er geen probleem in deze gekend en zijn er ook geen software updates uitgebracht.

Kan er iemand mij een duwtje in de juiste richting geven?

Gemeten

Bedrading gecontroleerd

Uitgelezen met

VCDS

Downloads (1)

  • fons.txt


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.