parkeerrem

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Touareg
Type
Touareg
Uitvoering
3.0 TDI Highline
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
15
Bekeken
399
Gepost: 08-03-2024 12:14
Professional

PietVerdijkService


Piet Verdijk Service
Universeel

Lid sinds: 08-02-2014
44 bijdragen

Goedendag, 

Bij deze zit ik met een auto die ik niet door de basis afstelling parkeer rem krijg, met name het in/na slijpen geeft geen voldoende resultaat.

Omdat ik abs sensoren moest vervangen en daarvoor de remklauwen moest gan demonteren ging ik er(ten onrechte) vanuit dat ik de remmen in (de)montage stand moest zetten voor het loshalen.

eerst was de luchtspleet te verschillend en niet toereikend, daarna dus de schijven ge(de)monteerd, trommels en voeringen schoongeschuurd, uigertjes op gangbaarheid gecontroleerd en vervolgens net zoalng afgesteld todat de luchtspleet links en rechts voldoende was en binnen de onderlinge tollerantie.

Zoals gezegd moet je daarna de basis afstelling afronden door een aantal handelingen (die allemaal goed gaan) en vervolgend met 10km/u rijden tijdens de inslijp procedure waarna de testkast aangeeft dat het inslijpen niet voldoende is (dit met 2 soorten test app geprobeerd)

ik weet echter nu niet wat ik eraan kan doen om wel door deze in/na slijp procedure te komen

Heeft iemand hier ervaring mee? alvast bedankt

Gemeten

luchtspleet li 2.18 en re2.02 onderling verschil 0.16

Uitgelezen met

Maxssys en KTS

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken