Trillen in het stuur tijdens het remmen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Transporter
Type
T5
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
3555
Gepost: 02-11-2009 10:22
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo.

Wij hebben een probleem met een transporter LWB T5, 2.5TDI automaat.

De wagen heeft reeds ruim 260.000 km probleemloos afgelegd. Echter nu doet zich een probleem voor dat steeds weer terug komt.

Wij hebben een tijdje geleden de vooras remschijven en remblokken vervangen en sinds die tijd trilt, bij het remmen, de wagen in het stuur.

Wij hebben er daarna nieuwe (VW dealer merk) schijven op gezet, maar dat gaat twee weken (1200 km) goed en dan is het weer trillen.

Wij hebben een remmen test gemaakt in de remmentestbank en daarbij vonden we dat de achteras remmen niet heel erg bijzonder remde, (overbelasting van de voor remmen?) toen hebben we het remsysteem ontlucht met aansturing van de ABS pomp en nogmaals een remmentest gemaakt en behaalde toe ruim 35% meer remkracht en met weer nieuwe schijven gemonteerd te hebben dachten we het gevonden te hebben maar twee weken later weer trillen.

Alle ophangpunten van de voorwielophanging ziet er solide uit en vertoont weinig tot geen speling.

Wie heeft hier ervaring mee? Suggesties zijn erg welkom momenteel!

PS: deze wagen heeft geen remkrachtverdeler op de achteras zitten. Maar de vooras en de achteras worden rechtstreeks vanuit de ABS pomp gevoed. De hoofremcilinder voed de ABS pomp.

Chassisnummer: WV1ZZZ7HZ7H137040.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.