p2096 komt na 14 dagen terug, mengsel gemeten te rijk

Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Up
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2016
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
552
Gepost: 12-10-2021 15:57
Professional

wkhoek

Lid sinds: 20-09-2015
254 bijdragen

Enige tijd geleden uitgelezen, p2096. enkele metingen gedaan maar leek allemaal goed dus na reset weer laten gaan.

Nu is de melding terug. Lambda 1 en 2 geven bijna constant 0,8v. Ze werken wel, als ik het beinvloed varieert de waarde.  4-gastest geeft ook aan mengsel te rijk. Evap nog afgedopt gehad, geen verbetering. 

P2096 geeft mijn apparaat aan als: p2096 lambda correctie na katalysator bank 1, over magere drempel

de helpdesk geeft aan deze code betekend dat de correctie die door de ecu gegeven is, onvoldoende is om de uitlaatgassen goed te krijgen. Wat opzich ook beter klopt met de gemeten waardes (te rijk). 

heb nog adaptieve reset gedaan en inlaat en uitlaat geinspecteerd op valse lucht (heb helaas geen smoker). Geen afwijkingen gevonden. Het lijkt me dat als inlaat lekt, het mengsel arm zou worden. Wagen loopt verder echt helemaal prima, je verneemt er niks aan. Vind het ook gek dat het lampje niet direct weer aan gaat aangezien voorste en achterste sonde constant roepen dat het mengsel te rijk is. Hij draait wel in closed loop. LTFT is 12 STFT is -1.2, maar toen was er al wel een reset uitgevoerd.

Iemand een idee? Wagen komt over enige tijd terug en overweeg om dan brandstofdruk te meten en evt injectoren eruit te halen.

Gemeten

uitgelezen, p2096. Lambda sonde signalen, temperatuur, map, fueltrims, enz

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

p2096 lambda correctie na katalysator bank 1, over magere drempel

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.