Warme motor slechte start en stationair niet mooi rond

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volkswagen
Merk
Volkswagen
Model
Vento
Type
Vento
Uitvoering
-
Bouwjaar
1994
Brandstof
Benzine
Reacties
1
Bekeken
2892
Gepost: 10-04-2009 21:44
Professional

RoyPeters

Lid sinds: 10-04-2009
1 bijdragen

Heb hier een VW vento uit 94. Auto is altijd goed onderhouden. In andere garage is volgens eigenaar brandstofpomp vervangen. Sindsdien valt tijdens het aanslaan van de motor de toerenteller effe terug naar nul. Bij koude motor is er geen hoorbaar lager toerental, bij warme start valt hij net niet uit.

Als motor eenmaal loopt, gaat de temperatuur ook hoger dan vroeger aldus eigenaar. Gaat zonder rijwindkoeling (file e.d.) in enkele minuten boven 90. Ventilator slaat aan tegen 95 graden. Ik zie hierin geen probleem. Eigenaar denkt dat de nieuwe thermostaat, ook elders vervangen de oorzaak is. Nieuwe thermo heeft geen winter/zomerstand dus vermoedelijk is dat de oorzaak.

Ook loop de motor stationair niet mooi rond. Klepdeksel sluit niet meer helemaal af. Gaan we met vloeibare pakking verhelpen...

Auto ziet er verder perfect uit, van binnen en van buiten. Is wel al oud, heeft 170.000 gelopen, maar is altijd goed door ons onderhouden. Eigenaar heeft buiten regio gewoond is weer terug en nu is de vraag wat er aan de hand is. Geen probleemcodes, temp. ok, thermo werkt, maar terugvallend toerental wijst mss op brandstofdruk of niet goed functionerende brandstofpomp?

Verder zijn bougies, bougiekabels, rotor, kap, voetpakking, vsnaar vervangen...

Wie kan helpen?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken