Probleem aandraaien kopbouten

Volvo
Merk
Volvo
Model
C30
Type
C30
Uitvoering
2.5 T5 Summum
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
53
Bekeken
962
Gepost: 28-04-2021 16:23
Professional

DonSneekes

Autotechnicus
Fa. A. Sneekes & Zn.
Anders/Overig

Lid sinds: 13-03-2017
26 bijdragen

Goedemiddag, ik heb even een vraagje. Mijn privé auto heeft een lekke koppakking en die ben ik aan het vervangen. Nu ging het fout bij het aandraaien van de kopbouten, volgens de dealer, en de verpakking van de koppakking moet ik eerst een rondje van 20Nm, dan 60Nm en dan 130°.

Bij de tweede ronde draaide ik het schroefdraad in het blok van de 5de bout dol, voordat ik op 60Nm zat. Ik heb er nu een helicoil ingezet en ga daar een draadeind met een moer in zetten met de goede hardheid.

Mijn vraag is of de bouten per se die 130° nog nodig hebben, of dat ik misschien met een vast moment de bouten kan vastdraaien, ben namelijk bang dat er bij de andere bouten wat misgaat. Het is hele blok is van aluminium. 

(ik heb netjes een beetje olie op de bouten gedaan en de goeie volgorde aangehouden zoals ik dat bij alle auto's gewoon doe) 

Ik hoop dat er iemand is die hier ervaring mee heeft.

Met vriendelijke groet,

Don Sneekes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.