Airbag Circuit Tester

Volvo
Merk
Volvo
Model
S40
Type
S40
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
42
Bekeken
2472
Gepost: 12-01-2017 15:28
Topmonteur

Bloemhof

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 22-09-2009
1791 bijdragen

Ik heb een jaar niet gewerkt om lichamelijke gezondheids redenen, maar niet stil gezeten en een airbag circuit tester ontwikkeld en één gebouwd.

Ik ben benieuwd wat 'diagnose' monteurs van dit apparaat vinden. Als er voldoende vraag naar is ga ik misschien in kleine opgave een aantal bouwen.

Hieronder een beschrijving:

Met de Airbag Circuit Tester kun je veilig airbags, gordelspanners en airbag circuits doormeten. Het apparaat zet een zeer kleine spanning op het te meten doel; waardoor het onmogelijk is dat een airbag tijdens het meten wordt geactiveerd.

Het apparaat meet een zeer nauwkeurige weerstand, waardoor een kleine weerstandsoverschrijding wordt gedetecteerd.

Je kunt een losse airbag of gordelspanner doormeten, het apparaat zal aangeven of de airbag of gordelspanner in orde is of niet.

Je kunt ook een circuit doormeten, de Airbag Circuit Tester zal detecteren of het een enkele of dubbele (2 in serie geschakelde airbags of gordelspanners) circuit is en het resultaat aangeven.

 

Samen met de Airbag Circuit Tester krijg je ook een Airbag Dummy

Een Airbag Dummy is een apparaat, die de weerstand heeft van een airbag en als airbag of gordelspanner wordt aangezien door de airbag computer.

Downloads (4)

  • airbag-circuit-testen.jpg
  • airbag-circuit-tester.jpg
  • airbag-dummy.jpg
  • airbag-testen.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.