Airco werkt niet meer na een uurtje rijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V40
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017/3
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
680
Gepost: 11-09-2019 10:36
Professional

Bartelomeus

Lid sinds: 01-02-2015
26 bijdragen

Beste collega's,

Wij hebben hier een Volvo V40 uit 2017 waar de airco na een uurtje rijden niet meer werkt. Klant merkt ook als de airco niet werkt dat de luchtstroom uit (vooral) de middelste roosters veel minder is. Het betreft hier een R1234YF systeem. Nadat de klant de airconditioning 10 á 15 minuten heeft uitgezet en dan weer aanzet werkt alles weer normaal.

Nu heeft de klant ter oren gekregen dat bij deze modellen de motorkoeling niet goed werkt, en daardoor de temperatuur van de motor te hoog oploopt (geen melding op het dashboard) waarop de airconditioning automatisch word uitgeschakelt. Dit vindt hij vervelend, want ze hebben hem ook verteld dat dan eventueel de motor kapot kan lopen.

De auto uitgelezen en er zijn geen storingen aanwezig. Verdamper temperatuur is tot nu goed gebleken (storing deed zich op dat moment niet voor). Klant zei wel dat hij onder de motorkap had gekeken en dat hij ijs op de leidingen zag staan. Zelf heb ik dat nog niet gezien.

Bij de Volvo geinformeerd, maar doen hier een beetje vaag over en zeggen dat ze het nooit eerder gehoord hebben.

Er staat nog wel een terugroepactie open mbt de softwareupdate van het mm systeem.

Wie heeft dit ook meegemaakt?

Graag advies.

Groet,

Bart

 

Gemeten

Verdampertemperatuur gemeten => was oke, storing deed zich op dat moment niet voor.

Uitgelezen met

Hella Gutmann

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.