niet willen aanslaan/niet stationair lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V40
Type
V40
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997/1
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
1473
Gepost: 19-03-2016 17:01
Professional

Lohuis


Universeel

Lid sinds: 01-11-2014
54 bijdragen

hallo allemaal,

 

Wij hebben hier een volvo V40 2.0 staan die niet wil aanslaan, alleen als je heel iets startpilot erbij inspuit, pakt hij aan. maar hij loopt dan wel continu +/- 3000 RPM, als wij iets gas bijgeven, valt hij direct uit. in het begin dachten wij dat er iets mis is met het brandstofsysteem, de brandstofpomp is al vernieuwd door een andere garage, deze pomp is echter niet nieuw maar 2e hands, wij hebben de brandstofdruk bij de rail bekeken, en hier is de druk wel hoog genoeg ( niet gemeten met een meter maar het is zeker 2 bar+  fabrieksgegevens 2,2 - 3,1 Bar ). Hierna zijn wij de injectoren gaan controleren, maar deze spuiten wel gewoon in en vernevelen ook wel goed, de weerstand door de injectoren is allemaal +/- 14 ohm  ( fabrieksgegevens 13 -15 ohm ) dus dit is ook wel goed.

Verder vonken alle bougies ook gewoon goed, en als je de motor hoort lopen bij +/- 3000 RPM zou je niet zeggen dat er bijv. een bobine kapot is ( er zijn 2 aparte bobine's ).

We hebben voor de zekerheid ook de compressie even gemeten, de laagste is 10 bar en de hoogste 13 bar, dus hierom zou hij gewoon normaal moeten aanpakken

In het begin toen de auto aankwam, zat er een foutcode in dat de nokkenaspositiesensor foutief zou zijn, deze hadden we eerst vervangen omdat hij toen helemaal niet wou aanpakken ( ook niet op startpilot ), nadat we deze hebben vervangen wou hij alleen aanpakken als je iets er in spuit.

volgens de klant was de auto afgeslagen op de snelweg, en viel hij in een keer uit (niet eerst bokken of stoten).

 

de auto heeft meerdere fouten:

lambdasensor

accuspanning

nokkenaspositiesensor

stationairregeling

 

heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Gemeten

injectoren raildruk brandstofpomp bougies nokkenaspositiesensor afstelling motor compressie

Uitgelezen met

Bosch KTS 570

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen