Aircopomp slaat niet in

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V50
Type
V50
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
21
Bekeken
1468
Gepost: 10-07-2020 08:11
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
79 bijdragen

Hallo,

wij hebben deze V50 binnen gehad met de klacht dat de airco niet koelt/werkt. Volgens de klant zou dit direct na onze onderhoudsbeurt gebeurt moeten zijn. We hebben in de buurt van waar we met de onderhoudsbeurt hebben moeten zijn gekeken maar kan niets zien wat hieraan gelinkt kan worden.

Het systeem staat op druk, we hebben toch nog even leeggehaald/gevuld. Er komt geen spanning bij de pomp en de magneet koppeling kan ik apart aansturen. Opgegeven zekering F27 in motorruimte is heel en relais R11 in motorruimte is ook getest. Zekeringschema van auto en systeem komt helaas niet overeen.....

Als ik het relais R11 in de motorruimte overbrug/kortsluit door met een draad de pennen te door te verbinden slaat de pomp direct in. Op de kleine pennen heb ik aan 1 kant accuspanning en aan de andere kant ca 4 volt(lijkt me vreemd). Met de tester kan ik geen storingen vinden die hier betrekking op hebben en ook geen live data wat de waarden van de druksensoren zijn. Er zitten twee sensoren op, 1 x hoge druk leiding en 1x voor laag.

Wie kan mij van aanvullende informatie voorzien over wat er eventueel nog gecontroleerd/nagemeten kan worden? Of wie heeft al eerder met een soortgelijk probleem te maken gehad?

Uitgelezen met

Autel Maxisys, Delphi

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.