P132B21 + beperkt motor vermogen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V60
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
1432
Gepost: 31-01-2021 16:56
Professional

bmwmbs


Anders/Overig

Lid sinds: 19-01-2021
6 bijdragen

Goedemiddag allen!

Ten eerste, het is een Volvo V60 1.6 T4, maar als ik V60 selecteerde kon ik geen type auto kiezen (?) geen idee. dus ik heb er even een Ford Fiesta van gemaakt.  volgens mij zit deze type motor ook in de Fiesta, (correct me if i'm wrong)

Ik ben nieuw hier op het forum, en werkzaam in de automotive world :-) 15 jaar monteur, maar loopt een beetje vast met een probleem auto.

Ik ben al een behoorlijke tijd aan het stoeien met een Volvo die in een soort noodloop schiet nadat er vermogen gevraagd wordt tijdens de rit.

Zodra je de auto start, merk je nog niks. Als je weg rijd, lijkt het ook nog prima. Tot je gas wil geven, dan merk je dat er minder vermogen is, turbo hoor je niet meer afblazen, en je word niet meer in je stoel gedrukt door 180 pk die dat normaal wel zou moeten doen. Zodra je 2min gereden hebt, en je wil bijvoorbeeld inhalen (trapt het pedaal op de grond) springt ie in een soort noodloop met melding in display "beperkt motor vermogen" (geen motor storing lamp)  vervolgens hoor je direct het afblazen van de turbo weer iets. en bij 5000 toeren begint ie te schudden. alsof de motor begrenst (noodloop) 

Heel verhaal, ik heb de auto dus uitgelezen, met 3 verschillende soorten uitlees apparaten. just to be sure.

Iemand nog ideeën? Of zal de turbo overleden zijn

Alvast bedankt, 

Marc

 

Gemeten

vacuüm slangen van vacuümpomp tot turbo gecontroleerd op lekkage. zat olie in de leidingen. dus vacuümpomp vervangen. en turboregel klep vervangen, en bypass regel klep vervangen. verder heb ik de vacuumpot op turbo gecontroleerd of die het stangetje heen en weer trekt, ook goed, en houd druk vast.

Uitgelezen met

Icarsoft cr pro, Launch, Snap-on

Foutcodes

P132B21 Turbocharger/supercharger Boost Control A Performance. General signal failures. Signal too low.

Bijgewerkt door bmwmbs op 31-01-2021 17:04
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen