motor loopt slecht op benzine, inhouden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V70
Type
V70
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998/5
Brandstof
LPG
Reacties
18
Bekeken
1320
Gepost: 25-02-2016 15:46
Professional

motorblok


buroblok
Universeel

Lid sinds: 28-06-2013
4 bijdragen

Beste forumlezers,

Ik ben bezig met een V70 R AWD die niet netjes loopt. Lambda lamp brand, storingscode mengsel te arm.

Klacht; onregelmatig stationair draaien en soms afslaan. In deellast soms geen respons, alsof je het gaspedaal los hebt. Bij volgas accelereren soms geen respons alsof je het gaspedaal half ingedrukt hebt. Daarna pak de motor weer op en is er normaal vermogen.

Op LPG is er geen probleem, of in ieder geval niet/ nauwelijks merkbaar.

Dit sluit (naar mijn idee) ontsteking/ turbodruk/ luchttoevoer uit.

Eerste idee was benzinedruk. Deze heb ik rijdend gemeten en is rond de 3,5 tot 4 bar. De druk is stabiel en bij vol acceleren neemt de druk iets toe, acceleratieverrijking. Ook bij optredende klacht is de druk stabiel.

Vervolgens heb ik de stekkerverbindingen van luchtmassameter en gasklep potmeter gechecked. Potmeter leek oude vaseline ofzo in te zitten. Na schoon maken leek jhet er op dat het probleem over was, maar dat duurde maar 1 dag. Ook lijkt het er op dat het probleem weg is als de buitentemperatuur onder nul is???

Vraag;

- Allereerst, wie heeft er een idee? en verder;

- Welke signalen gebruikt de LPG computer van het injectiesysteem. Kan het zijn dat de potmeter kapot is, en dat de LPG computer dat signaal niet gebruikt? (eerste generatie Vialle G3 systeem)

- Welke sensoren kunnen nog meer van invloed zijn?

 

Alvast dank voor het meedenken

Gemeten

benzinedruk

Foutcodes

P0171

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen